Inspectie speeltoestel

De inspectie van een speeltoestel houdt in dat je controleert of een speeltoestel nog veilig te gebruiken is. Dit is iets anders dan een keuring.

Speeltoestellen moeten regelmatig geïnspecteerd worden. De beheerder controleert of het gebruik van het toestel nog steeds veilig is. Hierna moet je beoordelen wat je moet doen om het toestel veilig te houden. En de benodigde reparaties moet je dan ook echt zo snel mogelijk doen. Deze inspecties mag je zelf doen, maar ook uitbesteden aan een inspectiebureau. Zolang je maar kan aantonen dat het toestel veilig is omdat er goede inspecties zijn gedaan. Dit moet genoteerd zijn in een beheersplan, het is belangrijk om een goed beheersplan te hebben.

TIP: Het is aan te raden om bij een uniek gebouwd toestel, waar je een stuks/typekeuring voor hebt laten doen, om dat te laten inspecteren door hetzelfde bedrijf dat ook de typekeuring heeft gedaan. Er is namelijk een nogal grijs gebied in de norm, waardoor er interpretatie verschillen kunnen ontstaan, hierdoor kan een toestel dat afwijkt van de norm maar toch is goed gekeurd bij inspectie problemen geven.

 

 
Reactie plaatsen